O nama

Montenegro Open Source (OpenSource-ME) je grupa organizovana sa ciljem da okupi ljubitelje i korisnike slobodnog softvera u Crnoj Gori. Glavni cilj grupe je da promoviše korišćenje slobodnog softvera i obavijesti crnogorsku javnost na prvom mjestu o postojanju Open Source alternative, a zatim i o samom izboru i kvalitetu Open Source rješenja.

Interesantan detalj je da zvanični početak rada web sajta bio 15. septembar 2012. godine na Dan Slobode softvera. Takođe, na taj dan će biti tačno godina dana od zvaničnog starta web sajta crnogorske Ubuntu Zajednice koja je jedan od glavnih inicijatora i organizatora OpenSource-ME web sajta.

U ovoj prvoj fazi je najvažnije da se omasovimo i steknemo uvid u stanje koliko nas je, a sledeći koraci će biti dalje formalizovanje i definisanje rada grupe. Svako mišljenje i savjeti su dobro došli.
Ubuntu_me180Toplo preporučujemo svima da se priključe Ubuntu Zajednici Crne Gore, da prate aktivnosti Centra Informacionih Sistema Univerziteta Crne Gore, te da prate vijesti iz ICT svijeta. Vrlo interesantan dokument da se pogleda je i Strategija korišćenja Open Source tehnologija u Crnoj Gori na sajtu Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.
Molimo čitaoce da nas obavijeste o interesantinm linkovima i izvorima informacija koje možemo dodati na sajt. Poziv za saradnju je otvoren za sve.

Jedno mišljenje o “O nama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*