OpenSuse 12.2

Nova verzija OpenSuse 12.2 GNU/Linux sistema je izašla sredinom septembra. Izlazak verzije 12.2 je kasnio više od dva mjeseca od najavljenog plana, ali ipak, kako se na prvi pogled čini, vrijedelo ga je čekati. Nova verzija je primjetno brža od 12.1, Kubuntu, i ostalih KDE distribucija. Ukoliko je vaš izbor grafičkog okruženja KDE, toplo vam preporučujemo da probate OpenSuse 12.2. Ne samo što je brz, nego je i jedan od najlijepših KDE sistema.

Novi OpenSuse 12.2 sa KDE okruženjem

OpenSuse 12.2 i dalje koristi KDE 4.8, a ne najnoviji 4.9. OpenSuse ima konzervativni pristup prema ubacivanju najnovijih verzija zbog svojih ambicija da zauzme i deo poslovnog tržišta. Najnovije i najsjajnije verzije programa često dolaze i sa ponekim greškama i većim rizikom za nestabilnost. Naravno, za sve one koji žele novi KDE ili najnovije verzije programa postoje softverski repozitoriji koji se mogu aktivirati i omogućiti laku instalaciju tih programa. Od programa tu su standardni FIrefox, LibreOffice, Gimp, i ostali.

Ako ste ljubitelj KDE toplo preporučujemo da probate OpenSuse 12.2

Jedna od stvari sa OpenSuse 12.2 je da ostavlja utisak da je negde izmedju kućnog desktop i poslovnog sistema. Za standadnu desktop upotrebu se ima osjećaj da su Ubuntu i Mint ipak malo ispred OpenSuse, ali naravno sve to može biti stvar individualnog osjećaja i preferenci. Više o novom sistemu možete naučiti ako posjetite OpenSuse web stranice ovdje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*