LinuxLive USB Creator – Live Linux na USB memoriji

LinuxLive USB Creator je besplatan i open source program, za Windows, uz pomoć kojeg možete na lak način da dobijete portabilan i butabilan Linux na USB-u.

Ima podršku za većinu Linux distribucija (Ubuntu, Fedora, Debian, OpenSUSE, Mint, Slax, CentOS, ArchLinux… ). Prije instalacije, Linux je moguće odabrati sa: CD/DVD, iz fajl sistema ili se direktno može skinuti sa interneta. Prilikom instalacije na USB, instalira se i VirtualBox, tako da se može pokrenuti i iz Windows-a.

Podržana je i perzistencija podataka tj. sve što radite na Linux-u startovanom sa USB-a ostaje na njemu, svi podaci i instalirani programi, za razliku od Live CD-a kod koga se gube nakon restarta računara (ukoliko prethodno nijesu sačuvani na nekoj memoriji).

Jedno mišljenje o “LinuxLive USB Creator – Live Linux na USB memoriji

  1. Ovo je i odličan alat da prijateljima pomognete da probaju i iskuse GNU/Linux na njihovom računaru. Toplo preporučujem članovima opensource zajednice u Crnoj Gori da pri ruci uvek imaju USB ključ s kojim mogu prijateljima da demonstriraju i pokažu Linux. Takođe, ovo može biti i odlična alatka za „spas“ kada sistem padne pošto i na kompjuterima koji kompletno „crknu“ i Windows neće da se podigne je moguće podići Linux putem USB ključa, te izvršiti presnimavanje i backup fajlova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*