PlayOnLinux

PlayOnLinux je softver koji omogućava da se lako i jednostavno instaliraju i koriste razne igre ili aplikacije koje su napravljene da rade pod Windows-om. PlayOnLinux je besplatan i koristi Wine (Wine Is Not an Emulator) platformu. Slična komercijalna aplikacija je CrossOver (oko $40). Praktično, PlayOnLinux pomaže da se vaš Wine pod Linux-om lakše konfiguriše u zavisnosti od toga koju aplikaciju želite da instalirate.

PlayOnLinux 4.1.8 na Ubuntu 12.04 (MS Office 2012 aplikacije)

Mi smo uspješno instalirali MS Office 2010 paker pod 64-bitnim Ubuntu 12.04 uz pomoć PlayOnLinux verzije 4.18. „Trik“ je bio da se koristi verzija sa PlayOnLinux sajta, pošto je verzija u Ubuntu Software centru malo starija. Najnovija verzija automatski update-uje vaš Wine, doda potrebne fontove i biblioteke.

MS Office aplikacije integrisane u Ubuntu 12.04

Većina korisnika će možda biti zainteresovanija za igrice. Finkcionalnosti MS Office se daleko stabilnije mogu zamjeniti korišćenjem LibreOffice. Na žalost, u poslovnom svijetu, uvijek postoje ljudi koji „ignorantno“ šalju dokumente u najnovijim i nekomapatibilnim formatima (docx, pptx) što otežava interakciju kako sa ljudima koji koriste otvorene i standardne formate, ali tako i sa ljudima koj iimaju starije verzije MS Office.

PlayOnLinux kontinualno ažurira listu skripti za podešavanje konfiguracija za razne programe. Definitivno vrijedna „alatka“ posebno ako ste u procesu tranzicije ka opensource platformama.

Jedno mišljenje o “PlayOnLinux

  1. Pingback: PlayOnLinux: lista podržanih programa | Montenegro Open Source

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*