Puppy Linux LXDE

Evo nečega što može biti vrlo interesantno ljudima koji na raspolaganju imaju malo stariji laptop ili desktop komjuter. Svi smo mi iskusili kako su 4-5 godina stari kompjuteri sa Windows XP (ili Vistom) postali neupotrebljivo spori. Naravno, instalacija Windows 7 na ovim mašinama ne dolazi u obzir. Neke od ovih mašina će raditi upotrebljivo sa novim Linux sistemima, ali mi se ovde fokusiramo na derivat Puppy Linux-a koji je inače poznat po vrlo efikasnom koriščenju resursa (memorije, procesora, i diska). Puppy Linux je vrlo lako probati i bez instalacije sa CD-a ili USB-a, a ova varijanta sa LXDE nudi za oči daleko prijatniji doživljaj nego standardni Puppy. Instalacija će vam omogućiti da mašinu koju ste planirali da bacite možete vrlo efikasno da koristite za Internet, editovanje teksta, i slično. Sama brzina za gledanje video snimaka će zavisiti od mašine.

Puppy Linux sa LXDE je definitivno opcija da se starije mašine vrate u život i nađu svoju primjenu. Možete skinuti zadnju verziju sa sledećih linkova:

Prva vezija je na bazi Slacware a druga na bazi Ubuntu. Više informacija na PuppyLinux forumu ovdje. Takođe, možete pogledati i interesantni revi na sledeđem Youtube linku:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*